Säältä suojaan, sisällä lämmöneristys jatkuu

Tilanne21042014

Pääsiäisän pitkät pyhät menivät huopakaton tekemiseen, hirsien pohjustukseen ja sisällä lämmöneristyksen jatkamiseen. Taas kerran meillä oli apua ja kyllä homma edistyy huomattavasti enemmän kun väkeä on enemmän. Huopakaton tekeminen ei olisi mitenkään onnistunut Mikan (Kisun veli) apua, eikä hirsien pohjaustuskaan olisi tullut tänä viikonloppuna ilman Mikaa. Pakko kiittää ja saa tulla uudelleen auttamaan.

Huopakattoa ei saatu valmiiksi, kun naulat loppuivat. Naulain vuokrattiin Ramirentiltä ja K-Raudasta ostettiin nauluja  3 600 kappaletta. Ensimmäiseen osaan meni nauluja n. 3 300, eli puolet enemmän olisi pitänyt alun perin ostaa nauluja. No pitää lainata naulain uudelleen ensi viikonloppuna, että saadaan myös toinen puoli valmiiksi. Samalla pitää toki käydä naulujakin ostamassa lisää, pitäisiköhän ostaa muutama ylimääräinen naulu…

No naulujen loppuminen pakotti miettimään työjärjestystä uudelleen ja onneksi oli hyvä keli ja saatiin tehtyä hirsien pohjustus. Pohjustuksessa ei ole mitään ihmeellistä, siinä menee vaan törkeän paljon aikaa. Onneksi olin ostanut Biltemasta halppis ruiskun, sillä homma sujui huomattavasti nopeammin kuin pelkillä pensseleillä. Pakko kehua Bilteman laitetta, ääntä laitteessa kyllä riittää, mutta hintaan nähden laite teki törkeän hyvää jälkeä. Pitää kokeilla laitetta myös lopulliseen maalaukseen, katsotaan tuleeko paksumpi maali ruiskusta läpi.

Sisällä saatiin korkean tilan höyrysulku ja rimoitus valmiiksi sekä päästiin aloittamaan makuuhuoneiden puolen villoitusta. Kisu pääsi elementtiinsä, kun villoituksessa sai tehdä palapeliä kunnon lämmössä. Olisi pitänyt varmaan tilata puhallusvillaa niin olisi päässyt helpommalla, mutta tällä kertaa tuli ihan tavallista palavillaa ja aika vaikea on enää lähteä vaihtamaan kaikkia tontille tuotuja villoja. Ensi kerralla sitten otetaan puhallusvillaa ja säästetään vähän aikaa sekä vaivaa.

Taas kerran saatiin todella paljon aikaiseksi ja toivottavasti jatkossakin hommat etenee samaa vauhtia. Seuraavaksi pitää hioa betoniliima pois ja laittaa myös toiselle puolelle kattoa huovat paikoilleen. Hommia vielä riittää ja apua kyllä jatkossakin kaivataan.

Huopakatto Välikatto Korkeantilan höyrysulku Makuuhuoneen höyrysulku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: